Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Justin Case

18. 3. 2009 20:30
Oni to zdejší taky nesuší na slunci. Pokud vím ta

0 0
možnosti

m. l.

14. 3. 2009 17:56
Berte to pozitivně

Já zase v tomhle případě vždycky smekám klobouk před úžasným marketingovým dílem. Během pár desítek let přesvědčit obyvatelstvo celého světa, že ztužené rostlinné tuky nejsou mizerná náhražka pro chudinu, ale že je to produkt lepší, zdravější a ještě navíc levnější než máslo, to je věc která snad nemá v historii obdoby :-).

0 0
možnosti

Bertiik

14. 3. 2009 23:20
Re: Berte to pozitivně

R^ Přesně tak!

Po druhé světové válce řešily všechny společnosti na světě problém, co s rostlinnými tuky, kterých byl značný přebytek. První krok bylo - ztužit je - katalyticky hydrogenací - pak je lze snadněji zpracovat. A jak se zpracovávaly? Přidáváním ke šrotům pro slepice, krávy a prasata. Ne že by jim to nechutnalo, ale zisk nebyl nijak valný a ani přebytky nebyly vyřešeny kompletně. Takže druhý krok - kdo je největší platící strávník na zemi? Člověk!

Takže mu to musíme prodat - aby nejedl to hnusné konkurenční máslo, tak ho pomluvíme a vychválíme rostlinné tuky, jak jsou zdravé a krásné. A tak se taky stalo. A výsledek? Kdo má rozum, tak nepoužívá ani máslo ani ztužené rostlinné tuky, občas olej pod maso a vajíčka a je na tom asi nejlíp. Dobrou chuť!

0 0
možnosti

Justin Case

14. 3. 2009 17:15
Sušené maso

Paní/slečno Tomsová, pokud byste si chtěla udělat s. maso sama a umíte anglicky, zkuste si vygůglovat "Biltong." Je to jihoafrické sušené maso tak, jak ho dělali Buři když táhli Afrikou. 

             Good Luck! J.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS